top of page

BOSCH Headquarter Offices

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2023

Project Title

BOSCH Headquarter Offices

Project Function

headquarter offices

Project Location

Shenzhen

Project Tags

interiors, open space, Bosch, green

Office Name

LAPIS BUREAU

Team Members

Freddy Curiél, Aaron Huang, Deborah Campana, Claire Zhu, Viki Ferrari, Li Hai Zhen

Office Link

Copyrights

Lapis Bureau (LxB)

Project Description

Functionality and colorful aesthetics are merged creating an open workspace that inspires creativity, innovation, and collaboration in line with the latest corporate guidelines and brand visual identity.

The core concept for the third floor revolves around an open office layout: casual meeting areas and relaxation zones effortlessly intertwine, promoting a dynamic and collaborative work environment. Visual separation between these areas is artfully achieved through the strategic use of color patterns on grey-toned carpet tiles and a variegation of ceiling treatments according to functions.

The ceiling design creates an engaging atmosphere. A raw black ceiling conceals cables and equipment, maintaining a sleek and clutter-free aesthetic. In some areas we introduced a layer of metal slabs or acoustic panel stripes to create a faux ceiling, such as in the offices and meeting spaces. In the open workspace area, we employed a lowered, suspended white ceiling adorned with squared holes. These apertures serve dual purposes, allowing for hanging lamps and housing air conditioning systems. Each hole's edge is tastefully painted in one of Bosch's corporate gradient pattern.

Project Link

Image Credits

Lapis Bureau (LxB)

BOSCH Headquarter Offices
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA230125

DESIGN SCORE:      /100

91

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2023

bottom of page