The Confluence

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

The Confluence

Project Function

Residence

Project Location

Taiwan, Taichung

Project Tags

Interior, Taiwan, Residential

Office Name

LiLi lnterior Design

Team Members

LIU ZHUAN YU, LIN JING WEN

Office Link

Copyrights

LiLi lnterior Design

Project Description

This case takes the waterfront culture as the design context. Due to the long-term work of the owner in other places, the privacy and flexibility of the bedroom are required. Through appropriate functional adjustment, the lighting can be introduced, and the storage space and emotional communication required in the family life can be met.

To magnify the dimensional feeling, through the lightness of the TV cabinet, it releases more moving line space,creating the visual depth of field. The curve design on the ceiling and corner eliminates the sharp sense of turning edges and corners, bringing a more open space experience.

The original dining and kitchen area is fully open, especially adding the half-height counter design, which not only increases the use of cooking and storage space, but also divides the independent section of the kitchen, and connects the entryway area externally, extending the privacy of the entrance corridor.

Also, the cloth storage plan is added to the master bedroom through the incorporation of changing room, while integrating the hollow-out cabinet design to introduce the comfortable daylighting and landscape for the bedroom.


Project Link

Image Credits

LiLi lnterior Design

The Confluence
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220676

DESIGN SCORE:      /100

92

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2022