Journey Overture‧Hidden Gem

Novum Design Award
WINNER

SILVER

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

Journey Overture‧Hidden Gem

Project Function

model home

Project Location

Taiwan, Taipei

Project Tags

model home, sample house

Office Name

DONG TENG XUE

Team Members

Chen Hsin Liang

Office Link

Copyrights

DONG TENG XUE

Project Description

For this model home of the off-plan property, we target young people from other cities by combining two bathrooms into a luxurious one and shifting the entrances of bedrooms to offer smooth moving flow. Inspired by the building’s Japanese style, our subtle and succinct design uses vertical lines inside to echo that of the exterior, while circles and curved lines exude the Zen aura with a modern sensibility. Responding to the architectural team’s vision of sustainability and based on the people-centered principle, we create a home reflecting the whole building as a hidden gem in the city, making it as charming and tasteful as a design hotel.
We see the potential of small apartments at such location and shift target customers to young people from other cities who value a tasteful lifestyle. By combining two bathrooms with showers into one upgraded bathroom with shower and bathtub, the space feels larger and opener.
Our matching design imbues a low-key luxurious modernity into the brand’s Zen aura. Stone and wood grains interweave while curved lines soften the visual effect. Rusty iron, wood and leather render a sense of craftwork with lighting showing their features.

Project Link

Image Credits

DONG TENG XUE

Journey Overture‧Hidden Gem
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220204

DESIGN SCORE:      /100

84

SILVER

Novum Design Award Winner in

2022