GAIA Laboratory

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2021

Project Title

GAIA Laboratory

Project Function

Commercial store

Project Location

Taipei City, Taiwan

Project Tags

Laboratory, gene, special resin coatings

Office Name

Idea space Design

Team Members

HSU-HSIN CHENG, YI-FEN LIU

Office Link

Copyrights

Idea space Design

Project Description

The high-tech sense of spaceships extends the laboratory; projection lights, linear cuttings, mirrors, stones, and other materials are applied with Mondrian’s original color blocks being used on walls. The room has delivered the message: “The future is now.” Meanwhile, connecting the ceiling, walls, and lighting strips on the floor has symbolized the forwarding characteristics of time; the elements spreading through the overall spatial have shown process of moving from the present to the future. The overall has applied color white as the leading tone; irregular curved lines are used to outline the structure in many ways; for example, the tangled-shaped back wall of the reception has recreated the imagery of gene, while the flooring applied special resin coatings to extend a paint-like effect. The coating has the characteristic of creating a dreamy and shiny sense while containing practical functions of wear-resistant and anti-slip.

Project Link

Image Credits

Idea space Design

GAIA Laboratory
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA210980

DESIGN SCORE:      /100

91

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2021