Oxygen-Filled Wooden Residence

Novum Design Award
WINNER

BRONZE

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

Oxygen-Filled Wooden Residence

Project Function

Residential house

Project Location

Taipei City, Taiwan

Project Tags

Residential design, Interior design

Office Name

Change Interior Design Ltd.

Team Members

CHEN WEN LUNG

Office Link

Copyrights

Change Interior Design Ltd.

Project Description

With nature and humanity as the main axis, the house is designed with natural wood veneer, sunlight and greenery to restore a simple and unadorned residential landscape instead of using gorgeous and complicated lines. It is like sprinkling salt to fresh vegetables to enhance the flavor. Everyone can't get enough of the unforgettable freshness. There are many problems when living in the space of two connected living units, such as fragmented layout and poor lighting. After reorganizing the traffic flow and integrating the outdoor balconies, a transparent and healing oxygen-filled wooden residence is built.
In the living room, a projection screen replaces the main TV wall, providing a big window to retain natural light while satisfying living needs. A cabinet is constructed at the junction of the structural beams and columns to tailor to the vertical movement of cat. The interior is used as a cat bed and jumping platform as well as storage space. Meanwhile, a cat hole is installed under each door so that cat can come and go freely without restriction.
The outdoor terrace, flooring is made of moisture-resistant and anti-corrosion Southern pine, which is easy to maintain and repair.

Project Link

Image Credits

Change Interior Design Ltd.

Oxygen-Filled Wooden Residence
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220262

DESIGN SCORE:      /100

75

BRONZE

Novum Design Award Winner in

2022