15-2 WINDOW: BAICAI OFFICE

Novum Design Award
WINNER

SILVER

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

15-2 WINDOW: BAICAI OFFICE

Project Function

combination of design office and a gallery

Project Location

China, Shenyang

Project Tags

gallery, design office, interior

Office Name

BAICAI Design

Team Members

KAIWEN ZHAO

Office Link

Copyrights

KAIWEN ZHAO

Project Description

BaiCai Design Studio nests in the bustling city center of Shenyang, along a lush road that is adjacent to the consulates of six countries, MixCity and Luxun Academy of Fine Arts.

The project is located on the first floor of a 20-year-old residential building of brick-concrete structure. We took a tremendous change to the façade to create a full class wall of 25sqm.

The window is all you can see when you arrive at BaiCai Design Studio, then we call it the WINDOW space. It is a space for free thinkings and exchanges, and where periodically we will host exhibitions and workshops with our friends. The white lights that penetrate the grey and plain space leave nothing but the content itself as the identity.

There is a hidden door at the end of the long and narrow corridor with a depth of 8 meters next to the WINDOW. After opening the door, you will meet our office.

To ensure the visual permeability and rich layers of the space, we use bookshelves and glass panels to define the zoning and circulation, where people can naturally walk between working area, event area, kitchen and offices. We want to make our studio a luminous space, with rich content, creativity, logic and freedom.

Project Link

Image Credits

TOPIA VISION

15-2 WINDOW: BAICAI OFFICE
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220961

DESIGN SCORE:      /100

84

SILVER

Novum Design Award Winner in

2022