Nansha Kingboard Plaza

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Architectural Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

Nansha Kingboard Plaza

Project Function

Office

Project Location

China, Guangzhou

Project Tags

Architecture

Office Name

Aedas

Team Members

Ken Wai, Wei Li

Office Link

Copyrights

Aedas

Project Description

The design draws inspiration from the forceful character of the mountains in South Guangdong, with volumes stacked and rotated in sections, rendering an image of a classic ink painting scroll. The building form goes well with morphology, allowing diversified silhouettes from different perspectives with the programmatically logical, weaved geometric blocks. The design breaks up the building mass to form a zigzag layout which precludes blocking between the towers, maximizing view and natural light intake. It also creates a buffer zone between the architecture and the light rail track that runs along its west boundary to minimize noise impact. From different perspectives, this project exhibits different expressions of geometry. All by doing a very simple geometrical interlocking thing. And such movement also creates a very interesting sky garden and infinite swimming pool. That's also a contribution to the city and to add the value of the whole complex.

Project Link

Image Credits

Aedas

Nansha Kingboard Plaza
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220654

DESIGN SCORE:      /100

96

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2022