Parabola

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2022

Project Title

Parabola

Project Function

Residential

Project Location

Taipei , Taiwan

Project Tags

Interior Design

Office Name

Shih-shih Interior Design Co., Ltd.

Team Members

Lin Chia-Pei, Hu Hsin-Ju, Wu Chuan-Hsuan

Office Link

Copyrights

Shih-shih Interior Design Co., Ltd.

Project Description

Wishing the family to share the house’s riverside view, the designer makes loads of adjustments to the space’s structure and arrangement. The whole window view was initially a part of the master room. After communicating with the owners, the designer decides to place the living room beside the windows, which is at the end of the flow, instead of the initial location at the entrance. Thus, entering the space, one would firstly go through private areas of bedrooms, kitchen island, kitchen and then finally the living room with the view.

On the left side of the entrance is the whole private area. Bedrooms are equipped with hidden doors, making spatial transitions smoother. Through reducing the space occupied for opening the door, the design allows the bedroom to be more flexible to changes. In addition, the space is decorated with a lighter tone of the wood flooring, wardrobes, and curved wall combined with the ceiling. With a great natural lighting introduced, a simple, yet comfortable and elegant space is created.

Project Link

Image Credits

Andy Chang

Parabola
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA220132

DESIGN SCORE:      /100

91

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2022