Through the Balcony

Novum Design Award
WINNER

SILVER

Architectural Design Category

in

novum_logo_black.png

2021

Project Title

Through the Balcony

Project Function

Residential Building

Project Location

Taiwan, Taichung City

Project Tags

Architecture Design

Office Name

Live True Construction Co., Ltd.

Team Members

SHUI SHU WANG

Office Link

Copyrights

Live True Construction Co., Ltd.

Project Description

The guidelines of designing this project is to create a livable building and to carry out the core concepts of “wind, light, water, and greenery “, which stands for scenery and thriving, through the design approaches such as a sun-blocking “double skin” multi-level green wall. While aiming to be the symbol of low-carbon design in the city of Taichung, Taiwan, the building will also enrich the diversity of the local architectural appearance.

To be innovative, through both balconies and the continuous "double skin" green wall, the frontside of the residency is designed to be the extensive space for daily life. The exterior green wall can serve as both the veranda for the units and the façade of the building base on the “double skin” design. Along with the structural lattices and horizontal plant boxes constitute a natural and livable expression.

The residential floor, the elevator and the fume chamber together form a “sky alley”, where the units are detached and free from being bothered by their neighbors. The interior space is well lit by natural light.

Project Link

Image Credits

Live True Construction Co., Ltd.

Through the Balcony
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA210618

DESIGN SCORE:      /100

82

SILVER

Novum Design Award Winner in

2021