Of Mountains and Clouds

Novum Design Award
WINNER

Architectural Design Category

in

novum_logo_black.png

Project Title

Of Mountains and Clouds

Project Function

Toilet

Project Location

Hsinchu County, Taiwan

Project Tags

Toilet, renovation, arc, white, gray, opening

Office Name

WEI CHENG LIN ARCHITECTURE FIRM

Team Members

WEI-CHENG LIN

Office Link

Copyrights

WEI-CHENG LIN

Project Description

The architect used arcs in the volumetric shape to form an atrium between the toilet and the existing building of the school. The architect specially opened the core area of the entire toilet building and used openings to let the wind penetrate. The original toilet building has blocked the natural light from entering the campus and created a great sense of oppression. The architect cleverly used openings and arcs to retract the volume to create an organic long atrium between the new toilet building and the school building. A tree is planted at the center of the atrium, allowing greenery to decorate the monotonous corridor space. The roof layer of the toilet connects to the second floor of the school building nearby and can be used as an outdoor space for student’s activities.

Project Link

Image Credits

WEI-CHENG LIN

Of Mountains and Clouds
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA210247

DESIGN SCORE:      /100

Novum Design Award Winner in

Congratulations!


This amazing Design has an opportunity to recieve the Most Popular Design of the Year Award 2020. For participate public voting press the facebook like button below once between 15.08.2020. - 15.09.2020. 15:00 UTC+1. In every category, the most liked Design will win the the Most Popular Design of the Year Award. Feel free to share this page with your family, friends, colleagues, customers and design lovers! Announcement of the results: 15.09.2020. 20:00 UTC+1

Registration for Novum Design Award 2020 is open!