Tipsy Special

Novum Design Award
WINNER

BRONZE

Interior Design Category

in

novum_logo_black.png

2020

Project Title

Tipsy Special

Project Function

Residential

Project Location

Taiwan

Project Tags

Classic, Glorious, French rural style

Office Name

AVEN Interior Design

Team Members

AVEN Interior Design

Office Link

Copyrights

AVEN Interior Design

Project Description

With the strong European style exterior, although the house that the project locates in is nearly 20 years old, it remains classic and glorious. After reviewing the overall conditions of the original site, the designer takes each floor as an independent unit since the living space in every floor is 26 square metres without balcony. Therefore, the residence has clear practical functions and living atmosphere. The first floor is planned as a meeting room for business negotiations and hospitality while the second floor is the public areas including the living room and kitchen. The third floor is built as the master bedroom; the fourth floor is for children's room and the fifth floor is for the client’s parents. The designer calculates every inch of the space, using the design method to let the light penetrate and the air flow. To improve the utilization, the small area formed by the depth of the structural columns and beams are transformed to create a variety of functions for storage cabinets and desks.

Project Link

Image Credits

AVEN Interior Design

Tipsy Special
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA200474

DESIGN SCORE:      /100

73

BRONZE

Novum Design Award Winner in

2020