A House

Novum Design Award
WINNER

GOLDEN

Architectural Design Category

in

novum_logo_black.png

2020

Project Title

A House

Project Function

office,workplace

Project Location

Shanghai, China

Project Tags

Architecture,Interior,Green,Awards,clearspace

Office Name

Clearspace Design & Research

Team Members

10

Office Link

Copyrights

Clearspace Design & Research

Project Description

This is a workspace. We hope to bring people home feeling-warm and safe. This allows building a close relationship between people and the environment. The appearance of the sloping roof is like a home. Part of this is a concern for the environment. We want to renovate buildings in a way that minimizes energy waste.

A small farm in front of the building makes a joyful and harmonious living space for the employees. Throughout the year, regardless of rice fields, cloud rain, sunshine, unpredictable climate and seedling growth, the building itself will have different styles.

Three main appeals: Comfort, Energy, Environment. This building is refurbished following the 3R (Reduce, Reuse and Recycle) principle.

This is an old but new, technical but natural green building! On one hand, this work is revitalized with a series of transparent and ventilating curtains and brick walls, giving the originally destructed old building a new breathing exterior and allowing the best light into the office space to improve the space quality.

On the other hand, this work re-initiates community co-creation and makes the exterior a recognizable natural living landscape.

Project Link

Image Credits

Lee Kuo-Min

A House
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
R0035594.JPG
novum_logo_pink.png

NDA200350

DESIGN SCORE:      /100

95

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2020