About Us

NDA is the World's leading Design Award, the proof of the quality. We offer international fame and recognitions for talented Designers in Architectural Design Category, Interior Design Category, Urban Planning and Landscape Design Category, Furniture Design Category, Lightning Design Category, Digital Art and Graphic Design Category, Packing Design Category, Jewelry Design Category, Fashion and Textile Design Category, Photography and Photo Manipulation Design Category.

Contact Us

© 2018 - 2019 by Novum Design Award  |  Terms of Use  |   Privacy Policy  |  Cookie Policy

Architectural Design Category

in

Project Title

Touguinhó III House

Project Function

Single-family house

Project Location

Portugal, Vila do Conde, Touguinhó

Project Tags

Architecture, Residential

Office Name

Raulino Silva Arquitecto

Team Members

Raulino Silva, Daniela Amorim, Ismael Santos, Cátia Sampaio, João Mendes, Jorge Dias

Office Link

Copyrights

Raulino Silva Arquitecto

Project Description

On the site that was being used as a planting field we found the typical granite walls, a stone pit, some fruit trees and bushes. Those walls were recovered and the trees, the bushes and the stone pit were kept in their original place, in order to preserve the identity of the site.
The strong slope of the topography of about 5 meters between the street and the top of the site defined the planning of the house in two floors.
In the lower floor, we have a porch that allows car parking but also used for other activities. From this space, we have access to the laundry, the toilet, the storage room, the technical area and to the atrium that allows access the upper floor through the stairs.
On the upper floor, we have three bedrooms, one with dressing room and private bathroom, the other two have a shared bathroom. Both bathrooms have a private patio that allows natural illumination and ventilation. In the posterior zone, we have the office, the kitchen and the living room, which extend to the outside through the deck zone, connecting to the swimming pool area. In the East zone, we have the stairs, the corridor with a book shelf and a bathroom with an attached patio.

Project Link

Image Credits

João Morgado

NDA200215

DESIGN SCORE:      /100

Novum Design Award Winner in

Congratulations!


This amazing Design has an opportunity to recieve the Most Popular Design of the Year Award. For participate public voting press the facebook like button below once between 05.09.2019. - 05.10.2019. 24:00 UTC+1. In every category, the most liked Design will win the the Most Popular Design of the Year Award. Feel free to share this page with your family, friends, colleagues, customers and design lovers!