About Us

NDA is the World's leading Design Award, the proof of the quality. We offer international fame and recognitions for talented Designers in Architectural Design Category, Interior Design Category, Urban Planning and Landscape Design Category, Furniture Design Category, Lightning Design Category, Digital Art and Graphic Design Category, Packing Design Category, Jewelry Design Category, Fashion and Textile Design Category, Photography and Photo Manipulation Design Category.

Contact Us

© 2018 - 2019 by Novum Design Award  |  Terms of Use  |   Privacy Policy  |  Cookie Policy

Interior Design Category

in

2019

Project Title

Slow Down Rooms

Project Function

Exhibition design

Project Location

Greece, Athens

Project Tags

Exhibition design, Interior design, Architecture

Office Name

LS/Architecture&Strategies

Team Members

Architect: Lina Stergiou. Collaborating architect: Aris Zambikos. Project architects team: Evelina Rempi, Chrysi Gousiou, Antonis Chazapis. Lighting design: Diathlasis-Architectural Lighting

Office Link

Copyrights

Lina Stergiou

Project Description

This exhibition at Benaki Museum presents 8 site-specific installations for emerging artists who explore various materials (gesso, recycled or handmade paper, garbage and dust, weaving and sewing techniques, use of food condiments and natural fibres, etc) through the philosophy of recycling and handmade process. The exhibition design follows 4 main principles: 1) to meet a very low budget (30.000 Euros) and a quick assembling of the exhibition (5 working days). Both are met by the decision to aim at a rough and rusty aesthetic quality, which reflects the content and philosophy of the exhibition, as well as to work with standardized parts and pieces. 2) To present each exhibit in an autonomous unit with standard dimensions 2,5m W x 2,5m D X 2,5m H. The unit’s fourth vertical wall leans on floor, creating the entrance and taking on it the information about the exhibit. 3) Each unit presents variations. In Slow Down Rooms, artists can change, if they want, the height as well as of elements of the unit, but not of its footprint. Thus, more variations of the unit appear. Materials: recyclable floating screed, chip-board, ecological white paint.

Project Link

Image Credits

Dimitris Giannoulakis

NDA190168

DESIGN SCORE:      /100

85

SILVER

Novum Design Award Winner in

2019

Congratulations!


This amazing Design has an opportunity to recieve the Most Popular Design of the Year Award. For participate public voting press the facebook like button below once between 05.09.2019. - 05.10.2019. 24:00 UTC+1. In every category, the most liked Design will win the the Most Popular Design of the Year Award. Feel free to share this page with your family, friends, colleagues, customers and design lovers!