About Us

NDA is the World's leading Design Award, the proof of the quality. We offer international fame and recognitions for talented Designers in Architectural Design Category, Interior Design Category, Urban Planning and Landscape Design Category, Furniture Design Category, Lightning Design Category, Digital Art and Graphic Design Category, Packing Design Category, Jewelry Design Category, Fashion and Textile Design Category, Photography and Photo Manipulation Design Category.

Contact Us

© 2018 - 2019 by Novum Design Award  |  Terms of Use  |   Privacy Policy  |  Cookie Policy

Architectural Design Category

in

2019

Project Title

Greenlight Manor

Project Function

Residential

Project Location

Tainan city, Taiwan

Project Tags

Architecture, interior, Chain10

Office Name

Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Team Members

Keng-Fu Lo

Office Link

Copyrights

Chain10 Architecture & Interior Design Institute

Project Description

As with all city dwellings, there is a lack of nature and harmony which has been remedied in this design. The building base is facing the west, so as to not be tested by the extremely hot weather in the south of Taiwan. Hot weather does not make for a comfortable living environment which is why its effect has been diminished. The design philosophy uses the basic teachings of modernism from the 1960s, and the large amount of greenery is akin to a forest in the city. The unobstructed view allows for an impressive view of the city while the projected shadows demonstrate the natural passage of time. The facade of the building utilizes a cantilever beam-column system with a sun-shaded aluminum plate for deeper light and a richness of space.
The white cortex coating of the building is conducive to the richness of the shadows that play over it and the facade of the building frame in the sunlight. The variability of the projection of light from the east to west is immediately visible. The white coating also has an additional effect in that it reflects some of the intense sunlight. Through the change of the light and shadows, we feel the variability of time and space. The trees themselves a

Project Link

Image Credits

Moooten Studio / Qimin Wu

NDA190136

DESIGN SCORE:      /100

92

GOLDEN

Novum Design Award Winner in

2019

Congratulations!


This amazing Design has an opportunity to recieve the Most Popular Design of the Year Award. For participate public voting press the facebook like button below once between 05.09.2019. - 05.10.2019. 24:00 UTC+1. In every category, the most liked Design will win the the Most Popular Design of the Year Award. Feel free to share this page with your family, friends, colleagues, customers and design lovers!